Νέα - Ανακοινώσεις              

Πρόσφατες ανακοινώσεις

Νέες δράσεις του ΓΟΕΒ Πεδιάδων Θεσσαλονίκης- Λαγκαδά

Ξεκίνησαν δυναμικά οι νέες δράσεις του ΓΟΕΒ Πεδιάδων Θεσσαλονίκης- Λαγκαδά.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 01.08.2022 συνάντηση, μεταξύ της Διοίκησης του Οργανισμού και τοπικών φορέων της Π.Ε. Πέλλας, στο αντλιοστάσιο της Αραβησσού το οποίο τροφοδοτεί με αρδευτικό νερό 37.000 στρέμματα κυρίως οπωροφόρων καλλιεργειών.

Το αντλιοστάσιο αποτελείται από επτά αντλίες εκ των οποίων οι τρεις παρουσίασαν βλάβες έπειτα από 44 χρόνια λειτουργίας. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτριος Βαφειάδης δεσμεύτηκε για την πλήρη αποκατάσταση και λειτουργία του αντλιοστασίου όπου με ενέργειες του Διευθυντή κ. Βασίλειο Χατζηπαπά, ήδη επιδιορθώθηκε η μια από τις επτά αντλίες και σε λίγες μέρες ακολουθεί και η επόμενη. Με την πλήρη αποκατάσταση του έργου θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει εκατοντάδες παραγωγούς της Πέλλας.

Τα έξοδα της αποκατάστασης θα καλυφθούν από τον Οργανισμό,ενω διεξάγονται διαπραγματεύσεις με την ΕΥΑΘ για πιθανή συμμετοχή της.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκτός από το Πρόεδρο και το Διευθυντή του Οργανισμού τα μέλη του Δ.Σ. Σ. Παπαπαναγιώτου και Σ. Τόπης, οι Βουλευτές της Π.Ε. Πέλλας κ.κ. Γ. Καρασμάνης (τ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), Β. Βασιλειάδης, ο Δήμαρχος Γιαννιτσών κ. Γ. Στάμκος και ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Π. Μυλοτόπου κ. Γρηγοριάδη Γρηγόριο.